Logo

Smuldieet

Lasagne

recipe
clock > 1 uur kitchen Italiaans knife-fork Hoofdgerecht user 2


Smuldieet waardering
  Jouw waardering
7,0 star
1 stem


Ingrediƫnten
2 niet biologische sjalotjes (langwerpig)
2 teentjes knoflook
300 gram rundergehakt
Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder)
1 laurierblaadje
Chilipoeder
1,5 kleine blikjes tomatenpuree
350 gram gepelde tomaten in stukjes
1/2 pakje Heinz gezeefde tomaten
Pak voorgekookte lasagnevellen
1 bolletje mozzarella (of eventueel 4 plakken oude kaas, of Parmezaanse kaas 100 gram)
50 gram boter
50 gram bloem
250 ml koude melk
Suiker

Voedingsmiddelen gerecht
Gehakt, rund
300 g
Tomatenpuree, geconc. 30 %
30 g
Pasta, bereid, gem.
120 g
Boter, ongezouten
50 g
Tarwe, bloem
50 g
Melk, halfvolle
250 ml
Suiker, wit
10 g
Ui, gebakken
2 stuks
Knoflook, rauw
2 teentjes
Tomaat
4 stuks
Mozzarella
1 stuks
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden.

Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan), tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. 1/2 uur Ć  3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen tot een roux. Daarna laten afkoelen en in een andere pan de melk voorzichtig laten koken. De roux beetje bij beetje voegen bij de melk totdat de saus dik genoeg is. Op smaak brengen met zout en peper.
In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas of Parmezaanse kaas. Nu herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo'n laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminiumfolie en in de oven schuiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.

Dieet
Noten vrij
Zonder pakjes en zakjes

Reviews 0

Reacties 0